Kolumne:
Sa cim mozemo da prestanemo

Sa čim možemo da prestanemo evo…odmah

Opterećeni smo svi,bez izuzetka. Opterećeni su i oni koji imaju posao i sto obaveza, opterećeni su i oni koji ih nemaju. Zabrinuti za budućnost isto koliko i za sadašnjost,živimo u konstantnoj napetosti,trovani politikom iz medija i ko zna čime sa rafova. Jedino što možemo da uradimo za sebe je da uređujemo svoj mikrokosmos i da se čuvamo i rasterećujemo nepotrebnog. Evo,da počnemo,sve ovo primenjivo je momentalno:

Treba da prestanemo da pravimo planove sa ljudima koje,u stvari,ne želimo da vidimo,da radimo stvari koje ne želimo da radimo.

Ko nema partnera da prestane grčevito da ga traži. Prvo-tako neće doći,a oni koji su našli svoj mir u singl-statusu kažu da imaju manje stresa od kako su sami (prenosim mišljenja,don’t shoot the messenger)

Da prestanemo da se nerviramo da smo nešto propustili ako nekud nismo otišli. Čak i ako je stvarno trebalo. Ako nam se nije išlo,to je mnogo važnije. I ako smo bili sprečeni-PA ŠTA?

Treba da prestanemo da nosimo neudobne cipele,jer su nam lepe i otarasimo se odeće u kojoj se osećamo loše. Ako nam se nose helanke i ugg čizme-da ih nosimo.

Da prestanemo da se osećamo krivim što smo se razvlačili danas i nismo uradili ništa. To svakako ne treba da bude praksa,ali je dozvoljeno imati „lenj dan“.

Ne slušati ni najdobronamernije savete rodbine i prijatelja ako osećamo da nam neće biti dobro od toga.

Ne opterećivati se dijetama i mučiti organizam i psihu,osim ako nije baš „kritična situacija“. Samo ćemo biti nervozni i depresivni. Umerenost je ključ. Tih 5 kila vide i komentarišu samo zlobnici.

Ne misliti više nikad o ljudima koje boli uvo za nas.

Prestati udovoljavati svakome.

Naučiti ovo kao pesmicu!