Kolumne:
kanc

KAKO PREŽIVETI LETO NA POSLU

Nije lako sedeti na poslu i gledati fotografije svojih prijatelja na fejsu kako su veseli i preplanuli na moru. Čak ni ako mnogo volite svoj posao. Još vam teže sve to pada ako ovog leta nećete ni ići nikuda.

Srećom, ima par stvari koje možete da uradite za sebe da vam bude lakše, provereno.

– Doterujute se. Ne preterano, naravno, posao to ne trpi – ali oblačite se poslovno i pristojno kao i preko godine. Nemojte da vućina učini da izgledate musavo i bezvoljno, jer ćete se onda tako i osećati. Ako ste sebi lepi, bolje ćete se osećati.

– Iskoristite priliku da sredite svoj sto. Što više zelenih biljaka – to bolje. Obavezno stavite krasulu, upija zračenja kompjutera i donosi novac!

– Obavezno izađite na pauzu za ručak i promuvajte se malo. Pozovite obavezno nekog od prijatelja da se vidite, da vam malo „razbije“ dan.

– Ako ne volite mnogo svoj posao ili ne vidite smisao u njemu, leto je prilika da ga nađete. Ozbiljno. Sve se ipak malo uspori, ima se više vremena, treba smišljati nove stvari, prilagođavati ih sebi koliko se može.

– Leto je period godine kada se mnogi, iz već navedenih razloga, na poslu probiju ili dokažu. Mnogi su velike šanse dobili preko leta upravo zato što je sezona godišnjih odmora. To mora da se iskoristi!

– Smišljajte mala vikend – bekstva u prirodu. Toliko ima divnih mesta koja su na sat – dva vožnje, ili manje. Uostalom, sigurno možete da iskoristite i neke slobodne dane, pa da malo i produžite.

– Ne kukajte što ne idete nikud. Niste jedini.

U svemu može da se nađe lepota ako čovek ume i želi. Kako god da je, treba naučiti prilagođavati stvari sebi i izvlačiti iz svega maksimum. Na kraju krajeva, uvek vam je bolje nego nekome ko nema posao.