Kolumne:
majstori

Majstori, majstori

U teškom periodu za našu kulturu, ređaju se premijere izuzetnih komada za koje se od samog početka traži karta više. To treba smatrati ogromnim uspehom najviše, naravno, onih koji nam tako velika zadovoljstva u teškim okolnostima pričinjavaju – ali i našim, jer ne zaboravljamo šta vredi i šta moramo da čuvamo.

Pozorište “Boško Buha” koje će do jeseni biti u renoviranju, na sceni Ustanove kulture “Vuk Karadžić”, sinoć nam je priredilo još jedan nesvakidašnji događaj, premijeru predstave “Majstori, majstori”, Gorana Markovića, u režiji Milutina Karadžića.

To je u prošlom veku svakako bio jedan od naših najomiljenijih domaćih filmova, predstava je, da citiram komentare prezadovoljne i raspoložene pubilike od sinoć – „zadržala atmosferu filma“ i uz puno smeha nam na sceni prikazala naličje školskog sistema tog vremena, uz mnogo nijansi međuljudskih odnosa koji nas „krase“ i u ovim vremenima.

Veliki aplauz pretpremijerne i premijerne publike prethodne dve večeri dobili su Milica Mihajlović, Uroš Jovčić, Nenad Ilić, Borka Tomović, Zoran Cvijanović, Nemanja Oliverić, Andrija Milošević, Nenad Nenadović, Aleksandar Radojičić, Aleksandrav Tomić, Boba Latinović, Jelena Trkulja, Katarina Marković, Vladan Dujović, Milorad Mandić, Miloš Samolov, Anja Mit, Miloš Vlalukin, Bojana Ordinačev, Andrijana Oliverić, deca iz škole glume Nenada Nenadovića i Dadova i – Nađa Sekulić kao čuvena “Keva”!

Bravo za ceo ansambl i autorsku ekipu, ovo je bilo pravo i veliko uživanje!