Kolumne:
Preuzeto sa www.wvgazette.com
Preuzeto sa www.wvgazette.com

Lukater? Zvuči poznato.

Ne morate biti ozbiljan poznavalac muzike. Možda ste samo čuli za grupu „Toto“ i niste sigurni šta sviraju, ali mogli bismo da se opkladimo da ste pevušili njihovu „Rozanu“ ili da biste prepoznali „Afriku“ na prve taktove, čak i ako ste ih čuli samo nekoliko puta u životu. Takva im je muzika – „lepi“ se, ali biće da su se više njome i bavili, nego izgradnjom brenda. Poštovaoci njihovog opusa rekli bi: ko treba da zna – zna ko su.

Znala sam za grupu „Toto“, bez dileme i za oba pomenuta hita, ali, iskreno priznajem, ime Stiva Lukatera, njihovog gitariste, nije pokretalo nikakvo zvonce u mojoj glavi. Sve dok me sa Lukaterom ije upoznalo rođeno dete. On je gitarista, razumljivo, zna gitariste i, poput mnogih starijih profesionalaca, gaji veliko poštovanje prema Luku (sad se i ja malo pravim važna, kao na „Luk“ sam sa njim :).

Bilo bi pretenciozno da vam sad Nataša priča o gitarskom umeću, ali mislim da je više nego korektno da vam predložim da ga upoznate. Koliko u utorak, 30. juna, na koncertu u „Areni“.

https://youtube.com/watch?v=y-KMOjJLrpw%3Bfeature%3Dyoutu.be