Kolumne:
Miona i Dejan - preuzeto iz časopisa Hallo
Miona i Dejan - preuzeto iz časopisa Hallo

Ljubav, smeh i razumevanje – to je ključ!

Pantelići

Pantelići – preuzeto iz časopisa Hallo

Za površnog posmatrača, Pantelići su prava porodica za žurnale: njihov osmeh nije izveštačen, lepi su ljudi, ne žive od skandala, imaju dvoje divne dece, ali i priču u kojoj je bilo i dramatičnih momenata. Za Prijatelje – Dejan, Miona, Lana i Vukašin su mnogo vise: porodica za uzor i poštovanje. Ona u kojoj svako može da odmeri koliko je jak, ali i da lako shvati da je snažan tek uz svoje bližnje.

Njihova zaslužena radost, posle izvojevanih bitaka i iskušenja koja očas donese život, zapravo je prava praznična priča.

Invent: Šta porodicu čini važnom i šta je drži na okupu?

Dejan: Mi muškarci, po mojoj teoriji,sazrevamo nešto kasnije. Možda neki i nikada ne sazru i nisu svesni da imaju jedno, dvoje ili više dece u svom okruženju. Sama pomisao da ta ista deca jednoga dana treba da osnuju svoju porodicu je velika obaveza za nas, roditelje da ih izvedemo na pravi put. Na tom putu nailazimo na bezbroj prepreka koje nisu ni malo jednostavne . Sada se vraćam na početak: smatram da su žene u tim situacijama dosta jače, zrelije od nas muškaraca i svesnije tih izazova, prepreka.

Miona: Potičem iz mnogobrojne porodice koja je vrlo povezana i puna ljubavi, tako da sam imala primer kako moja porodica treba da izgleda i kako treba da volimo jedni druge, da se podržavamo i kada je lepo i kada je teško… Mislim da je moja snaga, psihička i emotivna, potekla odatle… Zahvalna sam im beskrajno! Puno ljubavi, smeha i razumevanja je ključ svega.

Invent: Šta je vas dvoje spojilo, šta je to najvažnije kod onog drugog?

Miona: Nas je spojio čudan splet okolnosti, a zadrzala velika ljubav i razumevanje jedno za drugo , bezuslovno poverenje i podrška… Dejan je moj veliki oslonac u životu.

Dejan: Nas dvoje smo dve škorpije i mislili smo da nikada nećemo tako dobro funkcionisati kao ostale horoskopske kombinacije.

Nas nisu spojile romantične večere, šetnja pored mora, reke, rive, gitara, poezija… Nas je spojio pogled, slično razmišljanje, brza realizacija ideje ili brzo rešavanje problema. Dešava nam se da što jedan pomisli – drugi kaže. U početku nam je to bilo malo neobično, a sada je to sasvim normalno (ha, ha, ha). Tako se dobro poznajemo, da čak i promena boje glasa može da nam ukaže na neki problem ili neku radost. Posle petnaest godina imamo odličnu i stalnu komunikaciju i naravno da smo sigurni da se danas više volimo nego na početku.

Invent: Dejanova profesija TV i radio voditelja za neke porodice bi sama po sebi bila izazov. Kako se Miona nosi sa tim (popularnost, odsustva od kuće, odsustvo privatnosti zbog prepoznavanja… )?

Miona: Dejanova profesija je u mojim očima posao kao i svaki drugi, tako sam ga prihvatila i bez nekog preteranog dizanja na visok nivo glamura, jer to i nije tako. Poštujem njegov dugogodišnji rad, volim da ga vidim kako voli svoj posao i kako je jak i siguran u tim vodama, uzdigao se i posle velike pauze i nastavio kao da je nije bilo… Ponosna sam na njega! Prepoznavanje i zadržavanje na svakom koraku je naporno, ali česta odsustva imaju i svoju draž, stignemo i da se uželimo jedno drugog!

Invent: U trenucima kada se suočimo sa nepoznatim i sa strahom, umemo da nenamerno povredimo ili zanemarimo one koje najviše volimo. Kako se to podnosi i kako prevazilazi?

Miona: Kažu stručnjaci, a Dejan se uvek pozva na istraživanja, da brakovi pucaju baš onog trenutka kada muž i žena naiđu na neki problem. (Da izuzmemo preljubu). Statistika kaže da onog trenutka kada u porodici dođe do zdrastvenih problema, pogotovu kod dece, bračni drugovi počinju da okrivljuju jedan drugog, a da nisu svesni da oni nisu ili jesu krivi zbog novonastale situacije. Naši problemi su nas još više zbližili, jer u tim trenucima smo svesni, bar jedno od nas dvoje, da mora da popusti i da bodri onog drugog. Samim tim se i deca osećaju sigurnije, jer tata i mama mogu da im reše svaki problem.

Invent: U čemu uživate, postoji li recept za porodičnu sreću?

Čini se da nemamo neke rituale i nismo robovi šablona, ali (uvek postoji ali)… kada bolje razmislimo, Dejan obožava da sređuje plac nadomak Beograda i tada ga ostatak porodice ostavi na miru, jer smo svesni da je to njegovo punjenje baterija. Mi tada uživamo na svoj način: stoni tenis, bazen, čitanje knjiga… Volimo da šetamo i družimo se sa prijateljima, puno pričamo i smejemo se svakodnevnim dogodovštinama. Vukašin je glavni zabavljač, beskrajno je smešan i šarmantan, a Lana je emotivna i jako dobra devojčica, takodje zabavna i duhovita, kreativna, uvek spremna da nam da neke nove ideje ili pokaže pesme, tako da je vreme provedeno sa njima dragoceno! I svaki problem je lako rešiv.