Kolumne:
Gorica
Gorica

Goričina zanosna pita od tikve

Pita-od-tikveDa je Gorica Popović sjajna glumica – stvar je o kojoj je suvišno pisati. Kako dobro peva zna svako ko bar malo drži do poznavanja dobre domaće muzike, ali kako Gorica ima zlatne ruke i šta sve ume – to saznanje je privilegija njenih prijatelja sa kojima podeli sličice svojih rukotvorina.

Tako je onomad sa njenog FB „zida“ zamirisala pita od tikve, toliko slasno, da smo odmah zamolili Goricu da sa nama podeli i recept. I deluje fantastično za praznične zimske večeri.

Nema druge – nego da probamo.

 
 
 
A Gorica kaže:

Gorica i djakonije

Gorica i djakonije

„ Moja baka Zaga volela je tikvu u svim oblicima: pečenu, u čorbici, pitu… Pa tako i ja.

Za ovu pitu na ulju izdinstaj struganu tikvu (oko 400g), dodaj žuti šećer po ukusu, suvo grožđe i krupno seckane orahe, rum i cimet.

Skloni sa šporeta i dodaj sir rikotu ili sremski, nesoljen ili mladi sir, pa jedno jaje, da sve to poveže.

Filuj kore, pa kad završiš, pospi orasima i cimetom. Pa u rernu…

Što se tiče mera uglavnom od oka i po ukusu… “