Kolumne:

Ako nam je nekad sila bila potrebnija…

Ima nas koji smo prvo izdanje “Ratova zvezda” gledali onda kada je snimljeno i premijerno prikazano. Ja (Nataša) ne zazirem od priznanja da sam bila opčinjena “dubokim svemirom”, a Luk Skajvoker (Mark Hmil) i Han Solo (nj.k.v. Harison Ford) bili super frajeri, te sam nastavak priče pratila pomno, sve dok Lukas nije počeo da nas “šeta” po prostoru i vremenu. To je tačno bio trenutak da druga generacija (mislim na našu, ne svemirsku 🙂 ), “preuzme”, tako da, paradokslano, moje dete zna bolje šta je bilo pre onoga što sam ja znala kao početak priče.

Bilo kako bilo, čarima “svemirske opere” ne odolevaju milioni na planeti, silno se zabavljaju na konvencijama, a ja, koliko žalim što ih ne pohađam, toliko se radujem, jer bi mi sad najbolje pristajali kostimi Čubake ili Džabe (mislim, komotni su, a niko ne očekuje da u njima lepo izgledaš 🙂 ).

Šalu na stranu, ono čemu se iskreno radujem je prednovogodišnja premijera nove epizode. Kažu – vraćamo se na pravi put. Što se mene tiče, sasvim je dovoljno što je Han Solo ponovo za upravljačem svemirskog broda. On je uvek znao kuda bismo da odemo sa njim.

Do tad: Neka Sila bude sa vama!