Kolumne:
Preuzeto sa: www.srbijadanas.com
Preuzeto sa: www.srbijadanas.com

Kraljevstvo rupičastih helanki

Da me neko pita koju radnju u životu najčešće ponavljam a da nisu u pitanju posao i kućne obaveze, odgovor bi bio – kupujem helanke. Da, blesavo zvuči, ali je istina. Toliko sam helanki kupila otkad imam decu, ne zna im se broj. Više nego veša, čarapica… bilo kog drugog dela odeće.

Moja ćerke vole da nose helanke u školu, razumem ih potpuno i podržavam, udobne su, elastične, mekane. I lepo im stoje dok su deca (nisam sigurna šta mislim o helankama na odrasloj osobi, osim ukoliko nisu „za po kući“…)

Zašto toliko kupujem?

Nije modiranje u pitanju. Na svim helankama posle 2-3 pranja otvore se rupe. Ne kapiram zašto. Nemam nikakve „uljeze“ u kući, jako vodimo računa o tome, džemperi su čitavi, kao i sve ostalo, a pretresla sam ovu temu u više navrata i sa raznim drugim mamama i žale se na isto. Znači, nisam jedina.

Helanke o kojima pričam kupujem u dve uobičajene radnje u kojima ima stvari za decu, u tržnim centrima (ne bih da pominjem, ali pogodili ste), cene im se kreću od 900 do 1200 din, ako su baš neke fensi sa dezenom – a ako imam sreće, nađem i za 700.
Ne bih se bunila da izdrže bar par meseci, ne očekujem više. Ali te misteriozne rupice koje se pojave me već ispunjavaju besom, jer ne smem da zamislim koliko sam novca bacila. Ponekad je u pitanju i ekser na stolici, to mi ćerke prijave i zna se na kom je to mestu – ali sve ostalo je potpuna misterija.

Imam i ja nekoliko pamučnih stvari iz istih prodavnica i dešava se isto. Rupice…

I onda ih krpim da ih dam u Crveni krst, pa mi neprijatno da dam krpljeno… Uglavnom ispadoše helanke nova meka za trgovine, nešto kao ženske čarape. Moramo da ih kupujemo , platićemo koliko god da kažu, šta da se radi. Što kraće traju – to bolje!

Počne čovek da veruje u teoriju da kod nas stiže samo roba sumnjivog kvaliteta. Ne bez razloga. Imam i po 15 godina stare stvari istih brendova kupljene u inostranstvu kojima se za sve te godine ništa nije dogodilo. Kao nove.

Zaista ne mogu da pomislim da su na svetskom nivou počeli da prodaju „bofl“, jer su sve veći i veći, šire posao, roba im je, ruku na srce, sve lepša, asortiman širi, a cene nikad veće.

Dakle…nisam pametna.

Ja više nemam para da bacam na helanke. Farmerke – i na leto suknjice.

Ako se nešto promeni – javite.